Nieuws
Aan de slag met uitkomsten JongerenTop

Meer bomen, een museum-dorpentour, een kinderregering, beter onderwijs, waar gaan we elkaar ontmoeten, minder plastic. Zomaar een paar grote en kleine onderwerpen en ideeën die bedacht zijn tijdens de allereerste JongerenTop op 7 juni in Groningen. Nu de vakanties achter de rug zijn is het tijd voor de uitvoering van de ideeën. Niet de organisatie van JOT. gaat dit doen maar de jongeren zelf samen met de mogelijkmakers van JOT.. 

Tijdens de JongerenTop hebben zo’n zestig jongeren zich aangemeld voor het uitvoeren van de plannen die bedacht zijn. De organisatie roept deze jongeren, maar tegelijk ook alle andere jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit het aardbevingsgebied, op om zich aan te melden voor de eerstvolgende bijeenkomst op 24 september. Ook als je niet bij deze bijeenkomst kunt zijn mag je je aanmelden.  

Naast dat de organisatie nog op zoek is naar toppers die gaan helpen bij de uitvoering van de plannen, zijn er ook al een aantal pareltjes die sowieso uitgevoerd gaan worden. Over de kinderregering, trash for cash, de museum-dorpentour en een jongerenlab is de organisatie al in gesprek met zowel jongeren als organisaties. 

Om nog meer ideeën uit te voeren roept de organisatie jongeren op om zich te melden want zonder jongeren gaan de ideeën niet uitgevoerd worden. Kortom: Ben je tussen de 12 en 18 jaar of ken je iemand in deze leeftijd uit het aardbevingsgebied die actief wil helpen bij de realisatie van de plannen die tijdens de JongerenTop bedacht zijn met als thema: ontmoeten, invloed, voorzieningen, school/ onderwijs/werk, meer groen, minder plastic, klimaat/ groene energie of veiligheid? Neem dan contact op met de organisatie via info@jongerentopgroningen.nl of stuur een app naar 06 18 31 96 35.