jongeren, Nieuws
Kinder-regering

Wil jij in de kinder-regering?

Hoe wordt alles geregeld in dit land? Wie bepaalt waar een nieuw huis komt te staan, waar een bos wordt geplant of welke eisen er worden gesteld aan een huisarts? Hoe beslissen ze dat in Den Haag? En zou het niet een goed idee zijn om een kinder-regering mee te laten regeren? Want waarom zou jij niet mee kunnen denken over belangrijke onderwerpen die gevolgen hebben voor jouw toekomst? Herken jij jezelf hierin en wil jij meeregeren? Meld je dan aan voor de kinder-regering! 

Wat is een kinder-regering?

Dat bepaal jij, want een kinder-regering bestaat nog niet! We zijn op zoek naar jongeren die de eerste kinder-regering willen oprichten. Samen met andere jongeren en volwassenen ga jij bedenken hoe de kinder-regering er uit gaat zien, hoe deze zou moeten werken en hoe je mee kunt doen met de kinder-regering etc. 

Hier hoort natuurlijk ook een bezoek aan Den Haag bij waarbij je misschien wel in gesprek gaat met een minister. Wie weet schuift minister-president Mark Rutte ook wel aan, zodat hij zelf uit kan leggen wat zijn rol is als baas van Nederland. 

Het is tijd voor een Kinder-regering! Vind jij dat ook en zit jij op het Alleta Jacobscollege?  Meld je aan door een app te sturen met jouw gegevens naar: Marian via  06 18319635. 

De Kinder-regering is een van de ideeën die jongeren bedacht hebben tijdens de eerste JongerenTop op 7 juni 2019. De JongerenTop Groningen werkt voor de Kinder-regering samen met het Aletta Jacobscollege.