Nieuws
Zes aardbevingsgemeenten steunen uitkomst JongerenTop massaal

Op 11 maart ondertekenden wethouders Kristel Rutgers (Gemeente Het Hogeland), Peter Verschuren (Gemeente Midden-Groningen), Mattias Gijsbertsen (Gemeente Groningen), Lea van der Tuin (Gemeente Appingedam), Pier Prins (Gemeente Loppersum) en ambtenaar Tina Talsma (namens Gemeente Delfzijl) een intentieverklaring van de JongerenTop waarmee ze aangeven er alles aan te doen om de uitkomsten van de Top samen met de jongeren te realiseren. De ondertekening werd een letterlijke handtekening met handverf. Nerissa Ufkes (13 jaar), Floor Zwerver (14 jaar) en Tobias Wijnstra (12 jaar) tekenden de verklaring namens de jongeren uit het gebied.  

Floor, Tobias en Nerissa

De organisatie is ontzettend blij met deze brede steun. Uiteraard zullen niet alle uitkomsten afhankelijk zijn van gemeenten. ‘Daarom hebben we ook een groot ambassadeursnetwerk van grote en kleine bedrijven en organisaties die de Top een warm hart toedragen. Ook zij gaan met de organisatie en de gemeenten kijken hoe ze samen met de jongeren de uitkomsten kunnen realiseren’ aldus Marian van Voorn, initiatiefnemer van de JongerenTop.

Op 7 juni vindt de allereerste JongerenTop in Groningen plaats. Een top waar 1000 jongeren tussen de 12-17 jaar  uit het aardbevingsgebied aan de slag gaan met hun eigen toekomst middels gesprekken, dans, muziek, theater en spel. Wat vinden jongeren tussen de 12 en 17 jaar belangrijk, wat is goed en wat moet anders in hun eigen leefomgeving? De uitkomsten van de dag worden na de top ook daadwerkelijk uitgevoerd samen met jongeren en met behulp van organisaties, gemeenten en betrokkenen. Uit de Top, waaruit ruim 100 ideeën komen, zal een top tien van beste ideeën gekozen worden. De intentieverklaring gaat met name over deze tien ideeën.

Tobias Wijnstra

Floor Zwerver

Wethouder Mattias Gijsbertsen Gemeente Groningen

Wethouder Christel Rutgers Gemeente Het Hogeland

Wethouder Christel Rutgers Gemeente Het Hogeland

Wethouder Lea van der Tuin Gemeente Appingedam

Wethouder Pier Prins Gemeente Loppersum

Wethouder Peter Verschuren Gemeente Midden-Groningen

Ambtenaar Tina Talsma namens Gemeente Delfzijl

Teije Wijnstra

Het resultaat!

Allemaal getekend!

En de officiële ondertekening

De ondertekening