12-17, jongeren, Nieuws
Aanmelding gesloten: 815 jongeren doen mee!

815 jongeren doen mee met de allereerste JongerenTop van Groningen!

De afgelopen maand konden jongeren van 12 tot 18 jaar zich inschrijven voor het gratis JOT. Festival waar de toekomst van de aardbevingsregio het onderwerp is. Met workshops als theater, muziek, graffiti, mediakunst, games en gesprekken gaan jongeren in deze leeftijdscategorie aan de slag met de toekomst van hun provincie!

Zes scholen uit het aardbevingsgebied doen mee! Dat betekent dat er in ieder geval zo’n 700 jongeren met hun hele klas aanwezig zijn bij het JOT. Festival dat op 7 juni plaatsvindt in Appingedam. Daarnaast was er ruimte voor ‘losse’ aanmeldingen van jongeren in dezelfde leeftijdsgroep. Alle jongeren uit het gebied, ruim 10.000, ontvingen begin mei een persoonlijke uitnodiging via hun eigen gemeente in de brievenbus. Op 27 mei is de inschrijving voor het JOT. Festival gesloten.

Uit de gesprekstafels en de workshops ontstaan ideeën. Aan het einde van de ochtend kan gestemd worden op alle ideeën en ontstaat er een top tien van ideeën welke uitgevoerd worden MET en DOOR jongeren in samenwerking met organisaties, gemeenten en vrijwilligers.