Nieuws
Blog: Jongeren denken mee over nieuw mobiliteitsbeleid Groningen

Blog Marian & Wini

Onze eerste klus is een feit. Zoals we in een eerdere blog al beschreven, hebben Marian en ik besloten om meer te gaan samenwerken. We zouden hier regelmatig over bloggen. En dan gelijk eentje met goed nieuws, want de Provincie Groningen gaat kinderen en jongeren betrekken bij het maken van hun nieuwe mobiliteitsbeleid en wij mogen ze daarbij helpen.

Wij hebben leuke plannen en ideeën bedacht over hoe we de input het beste op kunnen halen. Naast een mini enquête zijn we bezig met het opzetten van een dropping met opdrachten a la #WIDM. We droppen jongeren ergens in Groningen waarna ze voor een bepaalde tijd terug moeten zijn in de stad. Zo bewegen ze letterlijk tussen Stad en Ommeland. Tijdens het bewegen krijgen ze opdrachten die inzicht geven over hun gedachten over mobiliteit nu en in de toekomst.

Mobiliteit is overigens heel breed, dat is in dit geval alles wat van a naar b gaat. Dat kan een persoon zijn die gaat sporten, naar de opleiding moet, maar ook toeristen die de provincie bezoeken en goederenvervoer. En mobiliteit is alles wat daarbij komt kijken: de infrastructuur en de techniek en communicatie en gedrag daaromheen. Bewegen van a naar b is zelden een doel an sich. Mobiliteit is daarin een middel voor een ander doel.

Voor kinderen gaan we samenwerken met SKEKK. Samen met de kinderen gaan we letterlijk de straat, het dorp en de omgeving van de toekomst maken op een grote plaat. Tijdens het bouwen gaan we in gesprek met de kinderen over hoe zij de toekomst van ‘mobiliteit’ zien door vragen te stellen als ‘Hoe ziet de straat van jouw dromen eruit?’.

We hebben ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en zijn ontzettend blij dat een presentatie over JOT. heeft geleid tot deze ontwikkeling waardoor de provincie de stem van de jongeren meeneemt in het nieuwe mobiliteitsbeleid.

Meedenken en doen? 

Denk en Doe mee