Nieuws
Coevorder Courant: Leerlingen worden wijzer in Hannover

Coevorder Courant: De vijfdejaars vwo-leerlingen Bram Hoekstra, Tom Gubler en Quintijn Assink zijn – samen met docent Joost Engel – nog tot en met woensdag (3 november) in het Duitse Hannover voor een uitwisseling over klimaat en industrie. Het gezelschap vertrok vrijdag bij De Nieuwe Veste in Coevorden.

Voor de leerlingen is dit een technasiumopdracht. Deze uitwisseling is georganiseerd vanwege het 75-jarig bestaan van Niedersachsen. De conferentie zou in eerste instantie groter zijn: een conferentie met jongeren uit de hele wereld. Door corona ging die grote conferentie niet door.

Niedersachsen heeft voor deze uitwisseling de vier noordelijke provincies uitgenodigd: Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Iedere provincie mocht één school voor voortgezet onderwijs afvaardigen. Voor de provincie Drenthe werd dat De Nieuwe Veste. In totaal zijn er twaalf leerlingen vanuit Nederland bij de uitwisseling. De Coevorder leerlingen hebben door middel van interviews bij diverse bedrijven in de regio Coevorden geïnventariseerd welke maatregelen de bedrijven de komende jaren gaan nemen ter verbetering van het milieu. En wat de aanpassingen gaan betekenen voor de regio Coevorden.

Deze kennis wordt uitgewisseld tijdens diverse bijeenkomsten in Hannover.