Wat beweegt jou? 

Denk mee over het mobiliteitsbeleid van Groningen!

Kun jij je voorstellen hoe je over tien of zelfs twintig jaar beweegt? Hoe ziet de provincie Groningen er dan uit? Ga je nog met de fiets naar school/werk of naar je sportclub?. Laad je jouw telefoon al fietsend op en haal je bestelde pakketjes op bij de campus? De provincie Groningen gaat een nieuw mobiliteitsbeleid maken en wil de ideeën horen van kinderen en jongeren!

Praat en denk mee! Hiermee heb jeinvloed op het beleid en leer je hoe het werkt om beleid te maken: van analysefase, naar plannen maken, naar uitvoering! Je hoeft niet veel te weten van mobiliteit. We willen juist graag dat je meedenkt vanuit je eigen ervaringen en ideeën. Jouw enthousiasme is voldoende! Meteen meedoen? Dat kan! De snelste manier is een korte enquête invullen:

vragen 12-17 jaar

vragen 18-26 jaar

Wil je in gesprek met de baas van het provinciale mobiliteitsbeleid, gedeputeerde Fleur Gräper? Dat kan ook! Donderdag 10 december kun je online met haar in gesprek en haar alle vragen stellen en je ideeën vertellen die jij hebt! Doe je mee? Er is een beperkt aantal plekken, dus meld je aan en we sturen je de link.

In gesprek met Fleur

Maar we gaan nog meer doen om jouw mening te horen. Wat gaan we doen?

Kinderen

Op drie basisscholen gaan we bouwen. Kinderen bouwen hun dorp of wijk van de toekomst bij de bouwkeet van SKKEK. 

 

Dit doen ze bijvoorbeeld op een grote plaat waar de stad Groningen en een aantal omliggende dorpen zijn afgebeeld met natuur. Hierop staan nog geen wegen op uitzondering van de ‘grote’ provinciale wegen. De kinderen vullen de plattegrond verder in en zo vangen we hun ideeën voor de toekomst.

Jongeren 12-17 jaar – voortgezet onderwijs

In een aantal klassen op middelbare scholen gaan we met jongeren in gesprek. Dit doen we op een school in de stad en op het platteland. Wil je dat jouw klas ook meedoet? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@jongerentopgroningen.nl. Daarnaast kun je meteen jouw ideeën delen via een korte enquête Vul hem vooral in: 

vragen 12-17 jaar

 

Jongeren 18-27 jaar

Hoe denk jij dat we ons bewegen in 2035? Zodra het coronaproof kan, organiseren we een een dropping. In een team ga je de strijd aan tegen andere teams met verschillende opdrachten. We droppen je op een plek in Groningen en je moet voor een bepaalde tijd terug zijn in de stad. Zo bewegen we letterlijk in Stad en Ommeland. Ondertussen krijg je opdrachten die inzicht geven over jouw gedachten over mobiliteit nu en in de toekomst. De dropping duurt ongeveer een dagdeel tot een dag. Dit plannen we in overleg met jullie, de deelnemers. De dropping wordt gepland in november/ december (afhankelijk van de maatregelen rondom Covid-19) of later.

Tussen december en maart plannen we een vervolg op deze dropping. Waaronder een gesprek met de gedeputeerde van de provincie. Of je kunt de statenvergadering bijwonen waar het beleid wordt besproken.

Aanmelden voor het vervolg kan hier:
Aanmelden

Ben je tussen de 18 en 27 jaar? We hebben ook voor jou een korte enquête gemaakt. Die vind je hier:  

vragen 18-26 jaar

Alle inwoners van de provincie Groningen kunnen een uitgebreide enquête over mobiliteit invullen. Jij dus ook! Doe dat vooral via deze knop: 

Enquête