Nieuws
Gezocht 100 tafelhosts! voor 1000 stemmen – vacature

Gezocht: 100 tafelhosts voor JongerenTop (ism Noord Nederlands Orkest)
‘1000 Stemmen. Ik ben beter dan jij?!’

Op woensdag 9 februari van 10-16 uur vindt er een concert en JongerenTop (JOT) plaats in De Oosterpoort in Groningen voor 1000 jongeren uit de drie Noordelijke provincies. Het Noord Nederlands Orkest en JongerenTop organiseren een programma over muziek, identiteit en uitsluiting. We starten de dag met een schoolconcert van het Noord Nederlands Orkest met muziek van WAGNER vs FEUERENGEL- A tribute to Rammstein.

1000 jongeren van MBO opleidingen en de bovenbouw voortgezet onderwijs gaan naar een concert met popmuziek en klassieke muziek, daarna gaan ze in gesprek met elkaar en volgen creatieve workshops. Voorafgaand aan het schoolconcert krijgen de jongeren op school een aantal lessen over het thema, de muziekstukken en dialoog. De verhalen van de jongeren worden gebruikt als inspiratiebron voor het maken van een professionele muziektheaterproductie die in 2023 gaat toeren langs noordelijke festivals. 

Hoe werkt het?
Tijdens de dag gaan we in verschillende rondes met elkaar in gesprek, volgens de principes van de dialoog. Er zijn 100 tafels en aan elke tafel zitten vijf jongeren. In verschillende rondes worden stellingen ingebracht over muziek, identiteit, wij/zij en jezelf belangrijker vinden dan een ander.

Wie zoeken we?
Een constructieve dialoog heeft wel een beetje hulp nodig. Daarvoor moet soms een beetje bijgestuurd worden en een andere keer weer wat extra geprikkeld worden. Maar, je weet ook goed in te schatten wanneer het gesprek goed loopt en je rol tot een minimum beperkt kan worden. Daarom hebben we jou nodig als tafelhost!

Jij:
❖ weet op een natuurlijke manier de verantwoordelijkheden bij de groep neer te leggen en je eigen rol tot een minimum te beperken;
❖ bent procesbegeleider die de dialoog faciliteert;
❖ kunt gericht en objectief luisteren;
❖ let goed op of iedereen enigszins gelijkwaardig aan bod komt;
❖ enthousiasmeert deelnemers om gedachten te uiten en op te schrijven;
❖ signaleert emoties en kunt deze benoemen en duiden: dit betekent schakelen tussen
inhoud en proces;
❖ kunt inleiden, structureren en ordenen;
❖ kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden en duiden.

Meer informatie volgt, maar ben je al enthousiast en wil je je aanmelden, doe dat hier:

Aanmelden als tafelhost

We zien je aanmelding graag tegemoet.
En reserveer alvast een van de volgende data in je agenda voor de tafelhost training:

Maandag 24 januari 2022, 14.15 – 16.15 uur (inclusief bijwonen repetitie Noord Nederlands Orkest)
Locatie: De Lawei, Drachten

of

Woensdag 2 februari 2022, 10.00 – 12.00 uur (inclusief bijwonen repetitie Noord Nederlands Orkest)
Locatie: De Oosterpoort, Groningen

(Je hoeft maar bij één van beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. Tijdens deze bijeenkomsten briefen we je over het hoe en wat van de JongerenTop en wat jouw rol hierin is.)
En uiteraard 9 februari 2022 bij het concert en de JongerenTop!

Aan dit educatieproject werken ook mee: SPOT, Prins Claus Conservatorium, Minerva, Discriminatiemeldpunt en Rijksuniversiteit Groningen.