12-17, jongeren, Nieuws
Ik ben tussen de 12 en 17 jaar

Ben je tussen de 12 en 17 jaar en wil je meehelpen met het organiseren van de JongerenTop? Tof!
Er zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Doe mee in de vaste projectgroep van ongeveer 25 jongeren, die per onderwerp de JongerenTop voorbereiden. Bijvoorbeeld een groep voor communicatie (hoe zorg je dat de hele provincie van de JongerenTop weet), organisatorisch (hoe ziet de dag zelf eruit, welke werkvormen kunnen we gebruiken), tot productie (wie kan er goed met techniek omgaan en wie vindt juist de administratie leuk om te doen). Een mix van (be)denkers, doeners en uitvoerders. Deze vaste projectgroep werkt tot en met juni 2019 in groepen verschillende onderwerpen uit, die passen bij de interesses en kwaliteiten van de jouzelf. Jij mag zelf bepalen waar je aan mee wilt helpen.
  2. Doe één keer of een paar keer mee met onze ‘pizzabijeenkomsten’. Tijdens de pizzabijeenkomsten gaan we in twee uur aan de slag met concrete vragen en opdrachten. Bijvoorbeeld het bedenken van werkvormen voor de JongerenTop, het maken van posters en flyers of het maken van promo-filmpjes.
  3. Een groep van 100 jongeren die tijdens de JongerenTop meehelpt. Dit kan zijn in de catering, ontvangst, beveiliging, schoonmaak of techniek. Ook hier kan jij ingezet worden op kwaliteiten en interesses, maar kunnen je juist ook proeven aan iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan en daar wel ervaring in op doen.
  4. Nazorgtraject, uit de JongerenTop komt een top 10 van ideeën naar voren. Die 10 ideeën worden daadwerkelijk tot uitvoering gebracht tijdens dit traject. Deelnemers van de JongerenTop, maar ook andere geïnteresseerde kinderen en jongeren kunnen meedoen in de uitvoering van deze ideeën. We verwachten dat er tussen de 5 en 10 kinderen en jongeren per idee meedoen in de uitvoering (50-100 jongeren). Dit gebeurt in samenwerking van de betrokken organisaties in de provincie. Dit traject loopt pas vanaf september 2019.
  5. De dag van de JongerenTop zelf. Deze wordt op 7 juni 2019 georganiseerd. Tussen de 500-1000 jongeren doen mee aan de dag zelf. Zij worden geselecteerd door middel van loting. Hierdoor krijg je ook jongeren die zich minder snel zelf zouden aanmelden.

Wil je meedoen? Leuk! We gaan graag met je in gesprek wat je graag zou willen doen. Mail naar marian@jongerentopgroningen.nl of stuur een WhatsApp naar 06 18319635 (ook Marian). We hopen snel van je te horen!