Nieuws
Impressie bezoek basisschool Glimmen

Hoe ziet het voertuig van de toekomst eruit? Wat kan die allemaal en wat zou je meenemen van bestaande voertuigen en wat juist niet? Hoe drijft ie voort? En wat kan het voertuig nog meer dan mensen of pakketjes vervoeren? Allemaal vragen die aan bod kwamen tijdens ons bezoek aan de basisschool in Glimmen. Samen met SKEKKK reisden we af naar Glimmen om de kinderen van groep zes te bevragen en een prototype te laten maken van een voertuig dat in 2040 zomaar eens voorbij kan rijden, vliegen, varen of zwemmen. Een prachtige dag en aan enthousiasme geen gebrek. 

Voor het participatieproject Gaan in Groningen voor Provincie Groningen verzamelen we dromen en waardevolle informatie van kinderen en jongeren op verschillende manieren. Dit doen we door enquêtes af te nemen, in gesprek te gaan of gewoon samen aan de slag te gaan. Alle input wordt meegenomen in het nieuwe mobiliteitsbeleid van de provincie.  

Vliegwoonboten, vaartuigen die ook plastic uit het water vissen en teleporters. Een kleine greep uit de toffe ideeën van groep 6 van een basisschool. Ze maakten de mooiste prototypes in de knutselkeet van SKEKK.