Nieuws, Uncategorized
Inschrijving JOT. Festival 6 mei geopend!

Vanaf 6 mei kunnen jongeren van 12 t/m 17 jaar zich inschrijven voor het gratis JOT. Festival waar de toekomst van de provincie Groningen, en dan met name het aardbevingsgebied, het onderwerp is. Middels theater, muziek, graffiti, mediakunst, games en gesprekken gaan 1000 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar aan de slag met de toekomst van hun provincie!

Alle scholen uit het aardbevingsgebied doen mee! Dat betekent dat er in ieder geval zo’n 700 jongeren vanuit het voortgezet onderwijs aanwezig zullen zijn bij het JOT. Festival dat op 7 juni plaatsvindt in Appingedam. Daarnaast is er ruimte voor ‘losse’ aanmeldingen van jongeren in dezelfde leeftijdsgroep. Alle jongeren uit het gebied, ruim 10.000, ontvangen de komende week een persoonlijke uitnodiging via hun eigen gemeente op de mat. Op 6 mei gaat de inschrijving open. 27 mei is de inschrijving voor het JOT. Festival gesloten.

Jongeren konden zich aanmelden en een keus maken worden voor een workshop. ‘Naast een vrije workshop neem je deel aan de gesprekstafels. De workshops bestaan o.a. uit vloggen, graffiti, mediakunst, interviewen en nog veel meer. Alle opties zijn terug te vinden op de website’ aldus Marian van Voorn van de organisatie van JOT.

Uit de gesprekstafels en de workshops ontstaan ideeën. Aan het einde van de ochtend kan gestemd worden op alle ideeën en zal een top tien ontstaan welke uitgevoerd worden MET en DOOR jongeren in samenwerking met organisaties, gemeenten en vrijwilligers.