Uncategorized
JongerenTop zoekt tafelhosts voor 7 oktober

Op 7 oktober vindt de vibes · jongerentop met 1400 jongeren plaats op de nieuwe Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam. Een JongerenTop met nagenoeg alle leerlingen en studenten van de campus waar ze samen in gesprek gaan over hun belangrijkste waarden. Aan het eind van de dag worden deze vastgelegd in een kunstwerk. 

Het bepalen van die waarden wordt gedaan middels een forum. Daarin gaan de jongeren met elkaar de dialoog aan over wat zij belangrijk vinden en wat ze nodig hebben voor een fijne leer- en leefomgeving. Voor dit forum is de organisatie op zoek naar vrijwillige tafelhosts. Aanmelden kan via www.jongeren.top

Deze vibes · jongerentop is onderdeel van het Campus Vibes Programma. Dit programma is een buitenschools programma op de Campus Eemsdelta Groningen dat gericht is op talentherkenning en persoonlijke ontwikkeling. Na de herfstvakantie worden er wekelijks workshops georganiseerd op het gebied van sport, cultuur en persoonlijke ontwikkeling. De Vibes-workshops zijn gratis en ook toegankelijk voor jongeren die niet op de campus naar school gaan. Op 7 oktober krijgen de deelnemers alvast een voorproefje van deze workshops.

Het doel van de jongerentop op 7 oktober is om te komen tot gezamenlijke waarden, alvast te proeven van het buitenschools programma met de workshops en om elkaar beter te leren kennen. 

 

tafelhost worden >>

Naast vele docenten als tafelhost, zoeken we met dit bijzondere aantal jongeren nog meer tafelhosts. Doe je mee? Wil jij onderdeel zijn van dit unieke evenement? En vind je het leuk om een gesprek met jongeren te begeleiden? Meld je aan als tafelhost! Aanmelden kan hier >>

Aanmelden

Hoe werkt het?
Tijdens de dag gaan we in verschillende rondes met elkaar in gesprek, volgens de principes van de dialoog. Er zijn 110-140 tafels en aan elke tafel zitten 5/6 jongeren. In verschillende rondes worden vragen ingebracht over wat een Campus een fijne plek maakt om samen te leren, leven en werken.

Wie zoeken we?
Een constructieve dialoog heeft wel een beetje hulp nodig. Daarvoor moet soms een beetje bijgestuurd worden en een andere keer weer wat extra geprikkeld worden. Maar, je weet ook goed in te schatten wanneer het gesprek goed loopt en je rol tot een minimum beperkt kan worden. Daarom hebben we jou nodig als tafelhost!

Jij:
❖ weet op een natuurlijke manier de verantwoordelijkheden bij de groep neer te leggen en je eigen rol tot een minimum te beperken;
❖ bent procesbegeleider die de dialoog faciliteert;
❖ kunt gericht en objectief luisteren;
❖ let goed op of iedereen enigszins gelijkwaardig aan bod komt;
❖ enthousiasmeert deelnemers om gedachten te uiten en op te schrijven;
❖ signaleert emoties en kunt deze benoemen en duiden: dit betekent schakelen tussen
inhoud en proces;
❖ kunt inleiden, structureren en ordenen;
❖ kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden en duiden.

Wanneer:
7 oktober 2022
9.00 – 14.00 uur
Locatie: Campus Eemsdelta Groningen, Pastorielaan 4, Appingedam

Aanmelden