Op 7 oktober vindt de allereerst vibes · jongerentop plaats. Een JongerenTop met alle leerlingen en studenten van de nieuwe campus in Appingedam. vibes · jongerentop is onderdeel van het Vibes Programma. Het Vibes-programma is een buitenschools programma op de campus dat gericht is op talentherkenning en persoonlijke ontwikkeling. Binnen het Vibes-programma wordt een preventieprogramma (Basic Vibes) ontwikkeld. 

Tijdens dit festival doen alle 1700 leerlingen van de Campus mee. Het is een aftrap van het Vibes-programma, maar ook de start van het samen werken, leven en leren op de campus. Doel is te komen tot een set waarden hoe jongeren met elkaar willen omgaan op de campus. Alle leerlingen op de campus gaan in gemixte groepen met elkaar in gesprek over deze waarden. Daarmee leren ze elkaar kennen mede doordat  leeftijden en scholen door elkaar zitten, samen formuleren ze met elkaar de waarden.

Aan de hand van culturele interventies borgen we de uitkomsten van het festival gedurende de 20 weken van het Vibes-programma. Hierbij valt te denken aan graffiti, boomerangkaarten, presentaties, etc. van de zogenaamde grondwaarden.