PARELTJES

Naast de thema’s (kijk hier!) die gekozen zijn om verder aan te werken zijn er ook een aantal project ideeën, zogenoemde pareltjes, waar we samen met jou aan willen werken. 

Trash For Cash

Een wedstrijd tussen dorpen/ scholen/ jeugdsozen: wie verzamelt in een bepaalde periode het meeste afval en wint een vette geldprijs?

Kinderregering

Hoe wordt alles geregeld in dit land? Hoe doen ze dat in Den Haag? En zou het niet een goed idee zijn om een kinderregering mee te laten regeren? Het is tijd voor een Kinderregering!

Museum Dorpentour

Eén week een themafeest in een versierd en gezellig dorp dat je samen maakt. Elk dorp heeft een thema (bijvoorbeeld geschiedenis, of juist de toekomst). Je gaat informatie verzamelen en bedenkt zelf hoe je dit op een leuke manier kunt laten zien. Meerdere dorpen doen dit, zodat je op tour kunt.

JongerenRaad Gemeenten

Waarom beslissen alleen volwassen wat er in een gemeente gebeurt? Met een speciale JongerenRaad wordt iedereen gehoord ook jij! Hoe kan dit uitgevoerd worden en waar beginnen we in jouw gemeente? 

JongerenLab

Een jongerenlab waar oplossingen worden bedacht voor aardbevingen, om deze tegen te gaan en hier mee om te gaan! Een lab waar echt ideeën getest en gemaakt worden. 

StreetArt In De Provincie

Ben jij een kunstenaar in de dop? Heb jij toffe plekken voor graffiti in jouw buurt? Kunnen we een hele route maken door de provincie met street art om te laten zien hoe tof onze provincie is?